вторник, 25 Септемрви 2018, 12:52
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
15 Ное 2017 09:33 | Новини

Засилени проверки по случай наближаващите празници

Инспектирани са водоеми, разположени на територията на област Пазарджик

Засилени проверки по случай наближаващите празници
Оцени статията
|

Във връзка с наближаващите Никулденски празници на 10.11.2017 г. инспектори на ИАРА-Пазарджик извършиха засилени проверки на водоеми, разположени на територията на област Пазарджик - яз. Батак-местност „Дъното“ и местност „Превала“, яз .Малък Беглик-местност „Старата поща“, яз. Голям Беглик-местност „Стената“, яз. Широка поляна, яз. Доспат-местност „Бърдуче“ и района на град Сърница.

Проверени са и 18 любители риболовци, при които не са установени нарушения. Спазва се забраната за улов на пъстърва през периода на нейното размножаване.

На 11.11.2017 г. при нощна проверка на яз. Батак, в района на местност „Дъното“ е открита 1 бр. мрежа в работно положение с обща дължина около 100 м. Уловената в нея риба от видовете каракуда-около 10 кг. и шаран около 4 кг. е освободена и върната обратно в язовира.

При проверка в района на местност „Баташки залив“ е открита още 1 бр. мрежа в работно положение с обща дължина около 120 м. и 9 бр.винтери с около 15 кг. уловени раци в тях. Раците са върнати обратно във водата. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспекторите на ИАРА Пазарджик инспектираха и обекти за търговия с жива и замразена риба, съвместно с инспектори от Агенция по храните-БАБХ-гр. Пазарджик. Нарушения не са констатирани. Представени са всички необходими документи и разрешителни. Съставен е протокол за съвместна проверка.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker