1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. MONOSEM СЕРТИФИЦИРА TC-GEO ЗА ГАМАТА СИ СЕЯЛКИ С ЕЛЕКТРОЗАДВИЖВАНЕ

MONOSEM СЕРТИФИЦИРА TC-GEO ЗА ГАМАТА СИ СЕЯЛКИ С ЕЛЕКТРОЗАДВИЖВАНЕ

Сертифицирането от Асоциацията по Електроника в селското стопанство е гаранция за оптимална работа

При прецизното земеделие функцията TC-GEO (Контролер на задачи, свързани с гео-локация) предоставя допълнителна възможност за получаване на данни, свързани с определено местоположение или възможност за програмиране на операции, свързани с гео-локация, например посредством карти за прилагане.

Въпреки че стандартът ISOBUS включва функцията TC-GEO, досега нямаше метод за сертифицирането й. Наскоро AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation – Асоциация по Електроника в Селското Стопанство) благодарение на специфичен инструмент разработи метод да я сертифицира. MONOSEM е един от първите производители, представящи машини, сертифицирани за TC-GEO по време на Агритехника.

Сертифицирането от Асоциацията по Електроника в селското стопанство е гаранция за оптимална работа.

Досега електрическите сеялки MONOSEM с ECU S8000E имаха сертификат за UT, TC-BAS  и TS-SC функции. Накратко: UT (Универсален терминал) може да управлява сеялката от всички ISOBUS съвместими терминали; TC-BAS (Контролер за задачи, базов) позволява автоматично и постоянно съхранение и обмен на всички данни, касаещи извършената работа; TC-SC (Контролер за задачи със секционен контрол) позволява автоматичното изключване/промяна на секции според GPS координатите и нужната степен/градус на припокриване. Без метод за сертифициране на функцията TC-GEO не беше възможно да се гарантира прецизната работа при управление в рамките на парцела. Сега вече с новото подобрение, MONOSEM осигурява оптимална работа на тази функция при електрическите си сеялки.
Управление в рамките на парцела

Благодарение на функцията TC-GEO, вече налична при електрическите сеялки (с ECU S8000E),  внасянето на семената може да се управлява автоматично в зависимост от точното местоположение на сеялката на полето. Всъщност, благодарение на препоръчителна карта, съхранена на терминала ISOBUS, електронният блок за управление на сеялката може автоматично да регулира сеитбената норма например спрямо потенциала на парцела. В зависимост от терминала и неговите възможности да работи с няколко препоръчителни карти би било възможно да се управлява също и количеството тор и/или микрогранули. За потребителя тази функция улеснява оптимизирането на добавяните препрати и добива.

Благодарение на сертифицираните функции на ISOBUS при електрическите сеялки MONOSEM става възможно за собствениците им да вървят спокойно напред към прецизно земеделие. Тези функции, включително контрола на задачи, свързани с местоположение на сеялките, ще способстват за икономия на семена и торове с едновременно повишаване на добивите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.