1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Иновативни технологии от BERTHOUD на Agritechnica 2017

Иновативни технологии от BERTHOUD на Agritechnica 2017

Новата пръскачка BRUIN: функционално решение за предизвикателствата на всяко поле

BERTHOUD продължава да разширява гамата си самоходни пръскачки, представяйки модела BRUIN 4200, който беше акцентът на щанда на компанията на Agritechnica 2017. Машината е проектирана специално за страните от Източна Европа и Северна Америка, съобразно нуждите на местните фермери и е подходяща за големи обеми на работа, без да се налага компромис с качеството на пръскане.

BERTHOUD BRUIN притежава повечето от основните функции на марката – управление на нормата с датчик за налягане, джойстик E-PILOT, помпа OMEGA, щанги AXIALE и окачване на щангите, съчетани с технически нововъведения като ново шаси и независимо окачване на колелата.

BRUIN е функционално решение за фермери, търсещи надеждна, здрава и бърза машина. Самоходната пръскачка съчетава гъвкавост и издръжливост при работа. Оборудвана с независимо пневматично окачване на колелата, BRUIN предлага несравним комфорт при всеки терен.

Оборудвана с хидравлично регулируема колея (от 3,05 м до 4,06 м), пръскачката се приспособява към терена, като в същото време предпазва културите, за да получите максимума от своето поле. Стандартният просвет на модела е 1,5 м, но има опция да бъде хидравлично регулируем от 1,5 м до 1,8 м.

Широката, панорамна кабина със страничен достъп позволява на водача да работи комфортно и осигурява максимална видимост по време на движение. Хидростатичната трансмисия BOSCH REXROTH в гамата BRUIN е съставена от помпа и четири хидромотора с променлив капацитет. Операторът разполага със стандартен джойстик за управление на функциите на пръскачката, но също и с ECO режим за оптимизиране на разхода на гориво, посредством намаляване на оборотите на дизеловия двигател.

Скоростта на движение на пръскачката по път може да достигне 56 км/ч с празен и 50 км/ч с пълен резервоар. Работната ѝ скорост достига 34 км/ч, благодарение на което машината може да се справи с големи обеми на работа и да извършва по-бързо пръскане.

BERTHOUD BRUIN е оборудвана с двигатели Tier 3A Cummins с мощност 275 к.с. За тази гама се предлага също и модел с мощност 300 к.с. Tier 4F. Гамата BRUIN е оборудвана с 2-раменна стоманена щанга със странично сгъване, с дължина 27,7 м, 30,3 м или 36,6 м. Тази щанга гарантира оптимално поведение при работа и се характеризира с:

- Окачване на центъра на тежестта AXIALE, което осигурява отлична стабилност и добра работа както при наклони и завои, така и при равен терен;
- Здравина и компактност на триъгълната конструкция;
- Структура, защитаваща дюзите;
- Система за осигуряване на стабилност при тръгване, спиране и завой.

На щанда си по време на Agritechnica 2017 BERTHOUD представи и американската пръскачка APACHE, модел XP AS1230, с 6-цилиндров двигател Cummins, с мощност 300 к.с., Тier 4 Final и шестстепенна PowerShift трансмисия. Машината е с механично задвижване, лека и високопроходима при различни терени. Просветът на пръскачката е 1,25 м, а размерът на щангите е 40 метра. Окачването е с патентована независима хидравлика, колеята е хидравлично регулируема – от 305 до 406 см. Пръскачката се предлага с възможност за инсталиране на технологии за прецизно земеделие Trimble.

По време на изложението в Хановер BERTHOUD акцентира и на самоходната пръскачка RAPTOR. Осем години след лансирането на тази гама самоходни машини, BERTHOUD продължава да я развива, като през април 2016 година представи най-новия си модел. Той се отличава с по-голяма производителност и повишена ефективност на хидравличната система, което подобрява комфорта на оператора при работа и транспорт, като в допълнение допринася за намаляване на консумацията на гориво. Важно нововъведение в новия RAPTOR е възможността за хидравлично регулиране на просвета, което е от голяма полза на земеделците при пръскане на различни култури, тъй като позволява по-лесно модифициране на машината.

BERTHOUD RAPTOR идва с модерна кабина с четвърто поколение филтрация на въздуха за по-добра защита на оператора по време на пръскане, бутони за управление на пръскането с повишена чувствителност и автоматичен климатик. Както и самоходния модел BRUIN, BERTHOUD RAPTOR също се предлага с икономичен режим на движение ECO.

Подобно на всички модели, разработвани от BERTHOUD, самоходната пръскачка RAPTOR отговаря на нуждите дори на най-взискателните земеделски стопани, търсещи висока работна скорост, съчетана с удобство и безопасност за оператора и ефективност при пръскане – факт, в който успяха да се убедят всички посетители на щанда на BERTHOUD по време на Agritechnica 2017.

Продуктите на BERTHOUD се предлагат успешно у нас от фирма НИК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.