1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 240 ученици се състезаваха в „Зелената олимпиада“ в Монтана

240 ученици се състезаваха в „Зелената олимпиада“ в Монтана

Онлайн тестовете са отворени за участие до 1 декември 2017 г.

Над 240 ученици се състезаваха в „Зелената олимпиада“ в Монтана. От сцената на Младежкия дом Поли Генова, посланик на зелената идея, отново зарадва децата с музика, автографи и снимки.

В онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ тази година МОСВ и „Академика БГ“ организираха и викторини на живо в Стара Загора, Плевен и Монтана. Учениците демонстрираха знания за това как да се отнасяме с отговорност и уважение към природата. Всички получиха подаръци, а победителите в екологичната викторина - специални награди, осигурени от Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС).

Организаторите припомниха, че остава още малко време, в което учениците могат да се включат в екологичното състезание. Онлайн тестовете са отворени за участие до 1 декември 2017 г. На заключителното събитие в София МОСВ и „Академика БГ“ ще наградят победителите в трите възрастови групи с MP3 плеър, смартфон и таблет.

Мащабната екологична инициатива се организира от портала „Академика БГ“ и се провежда за поредна година с подкрепата на министерството и ОПОС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.