1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нова наредба ограничава незаконното изхвърляне на строителни отпадъци

Нова наредба ограничава незаконното изхвърляне на строителни отпадъци

Ще се осигури проследимост на генерираното количество строителни отпадъци

Правителството прие нова Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, която ограничава незаконното изхвърляне на строителни отпадъци.

В текстовете се посочват случаите, в които не се изисква изготвянето на План за управление на строителните отпадъци (ПУСО). Това са по-малките обекти и строежи, както и при строителни и монтажни работи на линейни обекти на техническата инфраструктура. Изхвърлянето, събирането, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на строителни отпадъци от всички тези обекти ще се определят с общински наредби. По този начин ще се осигури проследимост на генерираното количество строителни отпадъци на територията на съответната община, ще се избегне изхвърлянето им на нерегламентирани места и съответно ще се намалят разходите на общините за почистването им.

С приемането на новия нормативен документ действащата в момента Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали се отменя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.