понеделник, 22 Октомври 2018, 07:01
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
07 Дек 2017 09:15 | Новини

ИАРА извърши 2236 проверки от началото на ноември досега

Инспекторите на ИАРА в София дариха 70 кг риба, конфискувана на яз. Искър

 ИАРА извърши 2236 проверки от началото на ноември досега
Оцени статията
|

2236 са проверките, извършени от инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) от началото на ноември до днес. Те са по река Дунав, в Черно море, на пристанище при разтоварване, в търговската мрежа, във вътрешните водоеми и за нерегламентирана продажба на риба и рибни продукти по  пътните участъци. Резултатите от проверките са отразени в съответните констативни протоколи (КП). Установени са 111 нарушения, за които са съставени aктове за установяване на административно нарушение (АУАН).

Иззети са близо 15 000 м. хрилни мрежи, 51 бр. винтери, 2 бр. драги, 60 кг. бяла пясъчна мида, над 1000 кг. риба, от която общо за страната над 500 кг. е дарена. Останалото количество жива риба и мидите са върната незабавно във водата.

В изпълнение на споразуменията за съвместна дейност ИАРА продължава добрата практика за съвместни проверки с други институции.

Във връзка с Никулденски празници ИАРА Бургас засили контрола в търговска мрежа, по пътните артерии, при извършването на любителски и стопански риболов по пристанища и лодкостоянки.

Голямо количество от иззетата с констативен протокол и акт за извършено административно нарушение риба от вида шаран беше дарена на Социален патронаж Бургас, за да достигне до трапезите на социално бедните граждани.

70 кг. риба беше дарена от инспекторите на ИАРА в София на два социални дома за интеграция на хора с увреждания и подкрепа на деца и семейства. Рибата е конфискувана при проверка на служителите на язовир Искър. Задържани са били 5 мрежи с обща дължина 350 метра и са съставени актове. По-рано през седмицата е конфискуван бракониерски улов от 18 кг с 1 бр. мрежа с дължина 50 м., който е върнат веднага във водата.

Общият брой на проверките от Звеното на ИАРА в София-област са 50 само за последната седмица. Част от проверките са извършени съвместно с РДГ София.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker