1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Одобрени са 4,7 милиона лева за зимните пръскания за 2018 година

Одобрени са 4,7 милиона лева за зимните пръскания за 2018 година

Заявления ще се приемат от 8 февруари до 2 март 2018 г.

Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ утвърди годишен финансов ресурс за 2018 г. в размер на 4 700 000 лв. по схемата на държавна помощ “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период”.

За подпомагане на закупуването на продукти за растителна защита на трайни овощни насаждения, ягоди и малини през зимния сезон, които се прилагат в периода след преминаване на студовете до набъбване на пъпките, заявления ще се приемат от 8 февруари до 2 март 2018 г. До 13 април кандидатите трябва да представят в ДФ „Земеделие“ отчет и документи за извършените дейности. Срокът за изплащане на средствата е до 25 май 2018 г.

За закупуването на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване на процесите на гниене на листата на овощните видове, ягоди и малини, които се прилагат през есента в периода на масов листопад, ще се кандидатства от 15 октомври до 31октомври 2018 г. До 16 ноември 2018 г. е срокът за отчитане на дейностите, а до 07 декември 2018 г. трябва да бъдат изплатени средствата.

Целта на помощта е ограничаване на загубите от разпространяването на зимуващи вредители по трайните насаждения, като семкови и костилкови овощни видове и ягоди и малини.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.