1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Мегафорумът в Пловдив обединява 5 изложби и богата съпътстваща програма

Мегафорумът в Пловдив обединява 5 изложби и богата съпътстваща програма

Агра, БиоАгра, Винария, Фудтех и Дибла 2018

От 21 до 24 февруари 2018 г. в Пловдив се провежда мащабен форум за селско стопанство, винарство, пчеларство, храни, напитки и продукти за интериора.

Събитието беше открито с участието на зам.-министъра на Министерството на земеделието, храните и горите Лозана Василева, както и на вицепремиера по икономическата политика Валери Симеонов.

Участват над 700 фирми от 33 държави, които показват нови продукти и рекорден брой иновации. Представени са 72 върхови разработки.

В първия ден на изложбите се проведе семинар ,,Възможности за подпомагане на млади фермери и малки земеделски стопанства по ПРСР 2014-2020 чрез мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от ПРСР 2014 - 2020 г.“, както и дискусионен клуб ,,Детско и ученическо хранене. Средиземноморска диета“.

През втория ден на събитието акцентите в съпътстващата програма са свързани с биоземеделието. В рамките на мегафорума са предвидени   следните събития: Юбилейна международна научна конференция „Биологично земеделие и устойчиво развитие“, семинар: ,,Конкурентоспособно  производство на плодове и зеленчуци“, конференция ,,Храни с географски означения – възможности за местно развитие и достъп до нови пазари”, Национална научно-практическа конференция с международно участие: ,,Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба“, кръгла маса: „Повишаване на ефективността в животновъдството и опазване на генетичните ресурси“.

Сред медийните партньори на мегафорума в Пловдив е АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.