1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 18 области в страната

Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 18 области в страната

Продължава необичайно студеното време за средата на март

Продължава необичайно студеното време за средата на март. Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 18 области, а жълт за останалата част от страната. Сняг ще продължава да вали в София-град и областите Перник, Кюстендил, Видин, Враца, Монтана, Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Силистра.

Днес, с умерен и временно силен североизточен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Ще вали сняг, в Горнотракийската низина - дъжд, но със застудяването дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг; само в крайните югозападни райони валежът ще остане от дъжд. Ще се образува снежна покривка, а на много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между минус 3° и 2°, по-високи в крайните югозападни райони. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е умерен до силен от изток-североизток, по най-високите върхове от юг-югозапад и през деня ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Към 14 часа температурите ще са между -1 и 2°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.