1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тракторите McCormick - герои в световно реалити

Тракторите McCormick - герои в световно реалити

Приключението XTractor с нов сезон в Южна Африка

След първата експедиция в Австралия през огромните открити пространства и по крайбрежието на Тихия океан по протежение на Големия бариерен риф, сега  XTractor и конвоят от трактори McCormick ще се отправят на втора вълнуваща експедиция, този път в Южна Африка.

XTractor По Света е документална риалити-програма, в която тракторите са едновременно основните герои и транспортно средство във впечатляващо изследователско пътешествие около планетата.

През април 2018 четири мощни трактора McCormick заедно с три офроуд автомобила (обща мощност 1000 к.с.) и 16 души екипаж ще изминат 6000 км през екстремен терен и тежки изпитания в продължение на 55 дни. Още веднъж земеделските трактори ще се превърнат в превозно средство за приключения. На сайта www.xtractor.tv може да се проследява онлайн експедицията, както да намерите вълнуващи кадри и видео.

McCormick е тракторен бранд, принадлежащ на италианския концерн Argo Tractors и ще бъде основен спонсор на експедицията заедно с BKT и други компании. McCormick ще предоставят своите страхотни нови трактори, синтез на технология и мощност. Предизвикани до максимума на своите възможности, те ще стартират предизвикателството XTractor в търсене и преоткриване на легендарната и очарователна Южна Африка на 3 април от Кейп Таун.

XTractor ще покаже как технологичното съвършенство се отнася с респект към природата и естествените ресурси и ще демонстрира и социална отговорност към местните жители.

По време на тази втора експедиция XTractor ще прекоси големите Южноафрикански национални паркове и безкрайните лозови насаждения в Winelands, след което ще се изкачи по широката планинска верига Drakensberg (Планината на драконите) в Лесòто, която се издига до височина от 3482 м. Експедицията ще продължи покрай южно-тропическия бряг на KwaZulu-Natal, покрай обширната полу-пустинна зона Karoo, която е в сърцето на държавата и през градовете на Garden Route докато достигне Свазиленд.

Водачите в тази експедиция ще имат основополагаща роля: група карабинери, включително дами – от италианската държавна организация за защита на горите, околната среда и земеделските храни и от 1-ви парашутен полк карабинери „Тоскана“ в обещаваща мисия с предизвикателства, достойни по сила за тяхното ниво на техническа подготовка. Опазването на околната среда е принцип, подкрепен от проекта XTractor По Света.

Към групата на смелчаците ще се присъедини изключителен представител на италианската висша кухня, звездният шеф Иларио Винчигуерра. Той ще помогне да опознаем културата и традициите на местната кухня докато приготвя типични ястия от местата, посетени по време на експедицията.

Всичко това и още други интересни събития ще бъдат разкрити съвсем скоро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.