1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. JCB с обновена гама мултифункционални приспособления с по-голям капацитет

JCB с обновена гама мултифункционални приспособления с по-голям капацитет

Новите опции предлагат вече 32 варианта на мулти-кофите

 

Разширена гама по-здрави и с увеличен капацитет мултифункционални кофи за телескопичните товарачи на JCB предлага на фермерите по-голям избор на размери и конфигурации. Мулти-кофите са част от линията приспособления JCB AGRI, сертифицирани и готови за лесен монтаж към JCB машини.  Те комбинират здрава кофа за загребване на насипни материали (като зърно и др.) с хидравлично задвижвана щипка за тор и силаж, което позволява на приспособлението да премества и нарежда кръгли и правоъгълни бали.

Мулти-кофата лесно се справя със захващането на отрязани стъбла и дънери при поддръжка на имоти и гористи терени след свалянето на ножа на кофата, което разкрива добре вдлъбнатия й профил.

Освен съществуващата щипка с термично обработени зъби, новата гама JCB мулти кофи предлагат и щипка с допълнително закалени зъби с болтово захващане за по-лесна подмяна при износване или повреда. Формата на щипката е оптимизирана за повишаване на товарния капацитет. Като алтернатива на захващането с болтове на ножа на ръба на кофата се предлага и решение със заварка, като и двата варианта спомагат за по-добра устойчивост при работа с уплътнен оборски тор, където проникването е затруднено. Структурата на кофата вече е еднокомпонентна с дебелина 8мм, а не както преди - съставена от две части, което също допринася за здравината на приспособлението. Хидроцилиндрите на щипката са със демпфериране в края на хода, а повърхността на окачването към машината е с по-голяма площ за равномерно разпределяне на натоварването. Добавени са предпазен ръкав на маркучите и място за прибирането им  когато мулти-кофата не се използва.

По-широк предпазител предотвратява разлив на материалите с ниско вътрешно триене, които лесно се разсипват. В същото време операторът използва най-ефективно пълния капацитет на мултифункционалната кофа, без да се нарушава отличната му видимост от товарача над приспособлението.

Новите опции за щипката и ножовете на кофата предлагат вече 32 варианта на мулти-кофите с капацитети от 1,45 куб.м, 1,59 куб.м и 1,66 куб.м като се вземат предвид различните възможни комбинации на щипка, ножове и окачвания.

Мултифункционалните кофи са с ширини от 2150, 2350 и 2450 мм и тегло от 775 кг до 872 кг, като могат да се ползват успешно за работа с всички модели телескопични товарачи JCB от 525-60 (2500 кг на 6 м) до 541-70 (4100 кг на 7 м) и високоповдигащия 535-95 (3500 кг на 9,5 м).  

Повече информация за тези и други приспособления за оборудване на JCB товарачи ще намерите при вносителя Оптиком ООД, www.opticom-bg.com и www.jcb-agri.bg .

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.