сряда, 26 Юни 2019, 21:18
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
17 Апр 2018 14:42 | Новини

Зелените площи в София - под угроза от масово застрояване

От Сдружение "Зелен Младост" организират пресконференция

Зелените площи в София - под угроза от масово застрояване
Оцени статията
|

Зелените площи в София са под угроза от масово застрояване след обнародването на промените в Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО) пишат в писмо до медиите от Сдружение "Зелен Младост".

По реда на § 28 от ПЗР на ЗУЗСО, ще бъде възможно с ПУП да се отнема статута на конкретни имоти като „озеленени площи за широко обществено ползване“ и да се преотреждат за други дейности, които впоследствие да бъдат застрояване със жилищни или офисни сгради, при заобикаляне на закона. Според "Зелен Младост" градинките в София не са защитени от този закон.

От Сдружение "Зелен Младост" организират пресконференция под надслов "Зелените площи в София масово пред застрояване", която ще се проведе на 18 април в БТА от 10:00 часа.

Очаква се в събитието да вземат участие Десислава Иванчева, кмет на Район „Младост“ – Столична община, Биляна Петрова, зам. кмет на Район „Младост“ – Столична община, Адв. Свилен Овчаров, Зелени адвокати, Арх. Павел Попов, преподавател в УАСГ, Борислав Сандов, съпредседател на партия „Зелените“, Владимир Икономов, сдружение „Зелен Младост“.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker