1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. КАН Генезис – успешната комбинация 3 в 1

КАН Генезис – успешната комбинация 3 в 1

Може да се прилага за основно почвено и подхранващо торене

КАН Генезис е гранулиран тор с 3 хранителни елементи : 27% N, 7% CaO и 5% MgO. Азотът определя относителната вегетативна маса на растенията през цялата вегетация. Той е в основата на формиране на добива, двигател на вегетативния растеж. Осигурява пълноценно протичане на фотосинтезата и синтеза на протеини. Посредством съдържанието на финосмлян доломит в допълнение към азота се удовлетворяват нуждите на растенията от калций и магнезий. Съдържанието на магнезий е жизнено необходимо за процесите на усвояване на хранителни елементи в растенията, за изграждането на въглехидрати и мазнини, за формирането на добива и постигане на високо качество на продукцията.

КАН Генезис може да се прилага за основно почвено торене и подхранващо торене за всеки тип почва и растителна култура.

КАН Генезис щади околната среда и подобрява почвената структура. С прилагането на всеки тон от продукта в почвата постъпват 228 кг подобрител. Под въздействието на доломита, намиращ се в КАН Генезис, се увеличава концентрацията на калций в почвата и нормализиране на pH. Ето защо с КАН Генезис торенето е устойчиво. Едновременно с азота се удовлетворяват потребностите на растителните култури от калций и магнезий.

С КАН Генезис алкалността е много ниска. Доломитът, в качеството си на основен компонент, се позиционира в почвата в непосредствена близост до възникващата киселина при корените, респективно размерът на фините частици прави възможна една бърза реакция. В резултат на това се подобрява структурата на почвата, нараства способността за предоставяне на азот и фосфор, запасът от микроелементи активизира процесите в почвата. Това е сигурна предпоставка за по-високи добиви и по-добро качество на земеделската продукция. При кисели почви с КАН Генезис може да се постигне значително по-добро въздействие, отколкото с амониев нитрат.

КАН Генезис е гранулиран тор с безупречна гранулометрия, което позволява използването на продукта и при най-съвременните машини, с широк периметър на разпръскване. По-бавното усвояване на вода и разтворимост на гранулирания КАН Генезис осигуряват непрекъснато снабдяване на растенията с азот, поради което е удачен и за предсеитбено торене.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.