1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Косад Семанс – номер едно при силажната царевица

Косад Семанс – номер едно при силажната царевица

DUO CS - уникалната концепция, предназначена за животновъди

В пловдивското село с. Калековец присъстваме на сеитба на хибрида Colonia CS от продуктовата листа на Косад Семанс.

Colonia CS има силно вегетативно развитие и отличен фитосанитарeн профил. Сетбената норма е 7 000 – 7 500 растениq при неполивни условия на дeкар. При поливни условия нормата е 8 500 – 9 500.

Косад Семанс е единствената международна компания,  която предлага уникалнaта концепция DUO CS, за получаване на силаж с отлични хранителни и производствени характеристики. Концепцията е запазена марка на френския селекционер на семена.

DUO CS е уникална концепция, разработена специално за животновъдите. Тя единствена гарантира на царевицата ниско съдържание на лигнини, висока маса на сухо вещество и добре смилаеми фибри.

DUO CS е съчетание на два хибрида, избрани с близки агрономически качества, като ранозрелост, устойчивост на полягане, стабилност по време на вегетация, толерантност към болести, добър стей-грийн ефект, добър добивен потенциал и съотношение между зърно и зелена маса, но с различно време на разграждане на скорбялата.

С комбинацията на два вида скорбяла за бързо и бавно разграждане, DUOCS® се превръща в наситен и продължителен източник на енергия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.