1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ОБК раздава първи призове в подкрепа на малкия и среден бизнес

ОБК раздава първи призове в подкрепа на малкия и среден бизнес

На 7 юни София става балканска столица на предприемачеството, събитието има специален сайт

Обединени бизнес клубове ще раздаде за първи път награди в подкрепа на малкия и средния бизнес в България. Призовете ще бъдат в 9 категории – държавна власт, местна власт, финансови институции, медии, големи компании, иновативност, най-бързо развиващи се компании, социална отговорност и женско предприемачество.

Отличията са по повод 5-ия рожден ден на най-голямото българско сдружение на малкия и средния бизнес и ще бъдат връчени на специална церемония по време на втората Балканска конференция на МСП. Тя ще се проведе  на 7 юни в столичния хотел «Хилтън» като присъствието си вече потвърдиха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на земеделието Румен Порожанов.

Втората Балканска конференция на МСП има и официален сайт. На интернет адрес http://event.ubclubs.eu/ може да се проследи най-актуалната и любопитна информация за събитието-от официалните гости до фирмите, които ще участват в очакваната с огромен интерес конференция. Специален раздел в уебсайта е посветен на институциите, медиите и компаниите, които ще бъдат наградени за своя принос в развитието на  малкия и средния бизнес.

На 7 юни София се превръща в балканска столица на малкия и средния бизнес – над 400 представители на МСП ще дойдат за Балканската конференция на МСП. Домакин е Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес „Обединени бизнес клубове“ (ОБК), със специалната подкрепата на “Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) и “Българска агенция за инвестиции” (БАИ) при Министерство на Икономиката. Мегасъбитието е в унисон с българското председателство на Съвета на ЕС и е под мотото “Успех = Иновации + Пазари + Финанси + Дигитализация”.

"Над 150 предприемачи от Румъния, Гърия, Турция, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, както и от Италия, вече са потвърдили присъствието си на форума, който ще се проведе по иновативен начин", заяви председателят на Управителния съвет на ОБК Веселин Халачев.  Заявките на българските представители на МСП са над 300. По време на конференцията всички те ще имат уникалната възможност да намерят клиенти, инвеститори и партньори чрез специалните b2b мачмейкинг срещи. Обединени бизнес клубове организира индивидуани срещи на фирми от различни сектори – земеделие, туризъм, хранително-вкусова промишленост, текстилна промишленост, информационни технологии, машиностроене и др.

Дискусионната част на конференцията ще се фокусира върху европейските политики за развитието на малкия и средния бизнес през призмата на Small Business Act (нормативният акт на Европейската комисия за развитието на МСП), балканското партньорство за повече пазари, дигиталния пазар, европейските фондове и програми, както и върху достъпа до иновации.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат представители на българските власти, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, представители на местни и европейски бизнес организации и търговски камари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.