1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Гледайте в Агрофорум: Зърнокомбайн с мощност 700 к. с. премиерно показаха на изложение в Стара Загора

Гледайте в Агрофорум: Зърнокомбайн с мощност 700 к. с. премиерно показаха на изложение в Стара Загора

И още: Как да се опази потенциалът на полските култури до края на вегетацията

Дойде време да ви представим и първия в света зърнокомбайн с мощност 700 конски сили. Той е най-големият произвеждан досега и съчетава в себе си редица технологични новости. Идеята е да се съберат в едно висока производителност и безкомпромисна чистота на прибираното зърно.

Високопроизводителна жътва – с малки загуби и висока скорост – на това могат да разчитат зърнопроизводителите, които ще заложат на хибридната технология при комбайните.

Японските технологии при земеделската техника бяха застъпени на изложението в Стара Загора. Акцент беше поставен на трактор с мощност 95 конски сили.

Ще ви покажем и руските технологии при зърноприбиращата техника, които стават все по-популярни у нас. Какво ново за сезон 2018.

Възможно ли е да третираме 10 хиляди декара на ден? Отговорът със сигурност е да, ако използваме най-голямата пръскачка в света. Тя беше представена за първи път в страната ни на изложението в Стара Загора.

Кои са най-неотложните мероприятия на полето през този сезон и как да опазим потенциала на културите – това беше основният акцент на мащабен форум на полето, събрал земеделски стопани край добричкото село Попгригорово. За трета поредна година домакин на събитието беше фермерът Недялко Статев.

Отглеждане на селскостопански култури, управление на собствеността, представяне на добри и устойчиви земеделски практики. Това бяха част от темите на обучителен семинар, който се проведе в гр. Видин. Той е част от трансграничен проект, в който участват български и румънски неправителствени организации.

Гледайте ни на 26 май, започваме точно в 7:30 часа...

Повече информация за предаването на адрес www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.