1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Комисарят Фил Хоган ще участва в неформална среща на земеделските министри в София

Комисарят Фил Хоган ще участва в неформална среща на земеделските министри в София

Пресконференцията на събитието е предвидена от 13:00ч. в НДК

На 4 и 5 юни комисарят отговарящ за земеделие и развитие на селските райони  Фил Хоган ще бъде на посещение в България, за да участва в неформална среща на министрите на земеделието на ЕС.

На 4 юни (понеделник) комисар Хоган и министрите на земеделието от ЕС ще посетят българска биоферма за зеленчуци в село Звъничево, обл. Пазарджик.

На 5 юни (вторник) в Националния дворец на културата ще се проведе неформалната среща на министрите на земеделието. Основна тема на разговорите ще бъде Общата селскостопанска политика в новия програмен период след 2020 г. и обновяването на поколенията в земеделския сектор.

Пресконференцията на събитието е предвидена от 13:00ч. в НДК.

По-късно във вторник, от 15:00ч. в хотел Хилтън София комисар Хоган ще открие Четвъртата годишна европейска конференция относно финансовите инструменти за земеделие и развитие на селските райони в ЕС подкрепени от Европейския фонд за земеделие и развитие на селските райони (ЕЗФРСР) през периода 2014-2020 г. Събитието се организира от генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ (DG AGRI) на Европейската комисия с подкрепата от Европейската инвестиционна банка (fi-compass). Във форума ще се включат високопоставени представители на българското правителство, Министерство на земеделието, храните и горите на България, както и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.