1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В „Деня на отворени врати“ в ОД на ДФЗ-Монтана се организира посещение на 100 дка ягоди и 16 дка годжи бери

В „Деня на отворени врати“ в ОД на ДФЗ-Монтана се организира посещение на 100 дка ягоди и 16 дка годжи бери

Посетителите винаги получават своевременно информация от служителите на ДФЗ

В „Деня на отворени врати“ в ОД на ДФЗ-Монтана се организира посещение за регионалните медии на 99 дка био ягоди и 16 дка годжи бери в с. Балювица общ. Берковица. Земеделският стопанин Иван Димитров започва да се занимава с био земеделие през 2013 година, като специализира в отглеждането на био ягоди. Стопанството му  е сертифицирано. Използва разсад сортове „Полка“ и „Клери“ Клас А+ от Холандия.  Димитров отглежда продукцията заедно с помощта на сина си и близо 40 наети работници. За Кампания 2017 е получил финансиране от ДФ „Земеделие“ - РА от близо 25 хил. лева по схемите на директни плащания, като само по Схемата за обвързано подпомагане за плодове (основна) са малко над 17 хил. лева. 

Стопанството на Иван Димитров има изготвен проект по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от  ПРСР 2014-2020 за закупуване на техника за обработка на почвата. В процес на подготовка са и нови 48 дка с малинови насаждения, оборудвани със капково напояване в с. Комарево, общ Берковица. Стопанинът реализира продукцията си успешно както на българския, така и на европейския пазар. Главната цел на производителя е да изгради фабрика за био сладка и конфитюри.

В областната дирекция на ДФЗ в Монтана „Денят на отворени врати“ премина спокойно. Всички посетители заявиха, че винаги, когато имат запитвания и неясни казуси, получават своевременно информация от служителите на ДФЗ. Това потвърди и вр.и.д директор Даниел Александров: „За нас всеки ден е ден на отворени врати. Не сме върнали нито един бенефициент без да получил отговори на въпросите си“. Той допълни също, че до момента за Кампания 2018 са приети 1628 заявления.

По Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) за Област Монтана субсидии са получили 1 380 земеделски стопани, в размер на близо 17,700 млн. лв. В края на март. бяха преведени над 29 млн. лева. субсидии по Схемата за обвързано подпомагане за плодове - основна група (СП). В област Монтана финансова подкрепа са получили 30 земеделски стопани в размер на близо 129 000 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.