понеделник, 21 Януари 2019, 12:35
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
14 Юни 2018 09:37 | Новини

„Забавно лято“ с РИОСВ – Хасково

В края на срещата децата споделиха, че искат да живеят сред „чиста, зелена и цветна“ околна среда

„Забавно лято“ с РИОСВ – Хасково
Оцени статията
|

Две групи от над 70 деца на възраст от І до ІV клас посетиха Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Инициативата е част от програмата на Младежки център – Хасково „Забавно лято“.

Децата се запознаха с основните дейности в инспекцията, изгледаха презентация на тема „Как да действаме, когато намерим бебе на птичка или на диво животно?“, активно участваха във викторина и познавателни екоигри, чрез които получиха нови знания за защитените видове птици и животни в България. Споделиха завидни знания за природата и нейното опазване и личен опит за грижа към заобикалящата ни среда. В заниманието участваха и младежи от Екоклуба към инспекцията. В края на срещата децата споделиха, че искат да живеят сред „чиста, зелена и цветна“ околна среда и посочиха с конкретни примери, как ние хората, можем да постигнем това.

Екоинициативата се провежда за втора година в партньорство с Младежкия център и цели повишаване на екологичната култура на подрастващите и възпитаване на позитивно отношение към природата и нейното опазване. По програма децата ще посетят и други институции в града, също така терариума в Хасковски минерални бани и други интересни места, откъдето ще получат нови и полезни знания.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker