1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна

аксималните температури в повечето места ще са между 22° и 27°

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. В много райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки. На повече места и по-интензивни ще са явленията в Северна България и Родопите. Ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури в повечето места ще са между 22° и 27°, в крайните югозападни и югоизточни райони, където ще има повече слънчеви часове – до около 30°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи. Такава е ппрогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Над планините ще е облачно и много места ще паднат валежи, придружени от гръмотевици и временни усилвания на вятъра. На места, главно в Рило-Родопската и Централна Стара планина валежите ще са интензивни. Максимална температура на височина 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

На 08.07.2018 слънцето ще изгрее в 05:57 часа и ще залезе в 21:06 часа. Продължителност на деня 15:09 часа.

На 08.07.2018 луната ще изгрее в 02:13 часа и ще залезе в 15:52 часа. Осветеност на диска в 0h UT 33 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.