вторник, 23 Юли 2019, 14:57
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
12 Юли 2018 17:44 | Новини

МЗХГ, БАБХ и ИАГ обсъдиха мерки за превенция на aфриканската чума по свинете

Ветеринарните специалисти са инструктирани и са готови да съдействат при възникнали въпроси във връзка с риск от заразяване с болестта

 МЗХГ, БАБХ и ИАГ обсъдиха мерки за превенция на aфриканската чума по свинете
Оцени статията
|

Мерки за превенция на aфриканската чума по свинете обсъдиха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, изпълнителните директори на БАБХ и ИАГ, директорите на горски  предприятия и регионални дирекции на проведена  днес работна среща.  Сред спешните мерки са редуциране на популацията на дива свиня, изграждане на преградна сухопътна граница с Румъния и бърза реакция при установяване на трупове на диви свине. Лабораториите на БАБХ са разположени в цялата страна и  имат готовност за вземане на проби. Материалът ще  служи за установяване на зараза както за трихинелоза, така и за aфриканска чума по свинете. Има изграден механизъм и ветеринарните специалисти са инструктирани и са готови да съдействат при възникнали въпроси във връзка с риск от заразяване с  болестта. 

По време на срещата бе подчертано, че е от изключителна важност поддържането на ежедневна връзка и комуникация между директорите на регионални дирекции по горите, горски предприятия, държавни горски и ловни стопанства с представителите на ловните сдружения и ветеринарните специалисти.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker