1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Опростяването на ОСП е централната тема на първия Аграрен съвет под австрийското европредседателство

Опростяването на ОСП е централната тема на първия Аграрен съвет под австрийското европредседателство

В случай, че ресорните министри не са съгласни, Виена очаква от тях примери за алтернативни мерки

Опростяването на Общата селскостопанска политика е централната тема на първия Аграрен съвет под австрийското европредседателство. На второ място Виена поставя субсидиарността.

На заседанието на земеделските министри от Европейския съюз в Брюксел ще продължат и дискусиите относно реформата на аграрната политика. На първо място Австрия поставя въпроса дали предложенията на Европейската комисия са в състояние достатъчно да опростят ОСП. В случай, че ресорните министри не са съгласни, Виена очаква от тях примери за алтернативни мерки, както и идеи как допълнителните правомощия на националните правителства могат да облекчат администрацията на аграрната политика.

Под точка "разни" в дневния ред е записано искането на Полша за извънредни помощи за земеделските стопани, засегнати от необичайната суша това лято. Министрите от Балтийските страни, Дания и Швеция са внесли предложение, според коетосубсидии трябва да се изплащат само при условие, че стопаните реализират мерки за опазване на околната среда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.