1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 50 дворни кучета са кастрирани през юли по кампанията на „Екоравновесие”

50 дворни кучета са кастрирани през юли по кампанията на „Екоравновесие”

46 кучета от приютите на „Екоравновесие” са намерили нов дом

През месец  юли в кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 50 кучета. Кампанията се осъществява в районите „Кремиковци“, „Нови Искър“ и „Овча купел“ и  цели да намали популацията на безстопанствени кучета. Има увеличение на кастрираните дворни кучета, от началото на годината до края на юли, като кастрираните дворни кучета са 307, което е с 20 процента повече в сравнение със същия период от миналата година.

Екипът на предприятието отчита също, че през юли 46 кучета от приютите на „Екоравновесие” са намерили нов дом, заловените кучета са общо 317, от тях 243 са кастрирани и 235 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 8 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 42 кучета.

На 07 юли в парк „Заимов” се проведе поредната инициатива по осиновителската кампания на „Екоравновесие” под мотото „Осиновявай, не купувай”. Много хора дойдоха и ни подкрепиха, запознаха се и разходиха куче от приюта в с. Горни Богров.

“С инициативите по кампанията „Осиновявай, не купувай” искаме не само да намерим дом за нашите кучета, а да накараме хората да се замислят, защото за присъствието на животни по улиците сме виновни ние, хората, и е наша отговорност техният брой да намалява. Затова призоваваме хората да бъдат отговорни, когато си взимат домашен любимец, това трябва да е съзнателно решение, а не емоционален акт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.