1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Летни занимания за деца в Природен парк „Българка”

Летни занимания за деца в Природен парк „Българка”

Игри, лекции и беседи целят повишаване на екологичната култура в ранна ученическа възраст

За четвърта поредна година Природен парк „Българка” е домакин на летните занимания за деца от района на парковата дирекция. Те са свързани с множество игри, лекции и беседи, които целят повишаване на екологичната култура в ранна ученическа възраст. Лятната ваканция е време за отдих и почивка от интензивните училищни задължения, затова и образователните подходи на служителите от дирекцията са свързани преди всичко с използването на интерактивни техники и модели за учене чрез преживяване и забавление. По време на пребиваването си в парка, децата си припомнят правилата на поведение, когато са сред природата, запознават се с любопитни моменти от живота на горските обитатели, научават повече за защитените територии и тяхната роля за бъдещето на планетата. Не на последно място се дискутира проблемът с отпадъците и замърсяването на околната среда, като се споделят положителни и отрицателни практики, а младият човек се приканва да бъде активен и да реагира на всяко престъпление срещу природата.

Истински щастливи моменти предизвикват лесовъдските игри, част от кампанията „Лесовъд за един ден“ на Изпълнителна агенция по горите. Заниманията се ръководят от горските служители, преминали обучение по „Горска педагогика”.

Посещенията в ДПП „Българка” са предварително регламентирани, а участниците са част от проектите „Лятната занималня” на Община Габрово, Дневен лагер „За повече детски усмивки” на доброволческа организация ИМКА – Габрово, Национален младежки лагер „Изгрев”, деца от детски градини, зелени училища и др.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.