1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 88 хиляди лева от санкции събра РИОСВ – Пловдив през юли

88 хиляди лева от санкции събра РИОСВ – Пловдив през юли

Над 180 са проверените обекти от експертите на инспекцията

Близо 88 000 лева са събраните суми от санкции и глоби от РИОСВ – Пловдив през юли. От тях 70 331 лв. са преведени на общините, където се намират обекти-замърсители на околната среда. Най-голяма сума е преведена на  обшина Асеновград – 46  003 лв. следвана от Садово – 4 207 лв. и Пловдив – 3 088 лв. Тези средствата трябва да се използват от администрациите само за реализацията на екологични проекти.

Над 180 са проверените обекти от експертите на РИОСВ – Пловдив през юли, като половината от тях са инспектирани извънредно. На фирмите са дадени 45 предписания за отстраняване на установени нарушения по прилагане на екологичното законодателство. Съставени са 6 акта за административни нередности и са издадени 11 наказателни постановления за нарушаване на екологичното законодателство, при които са наложени санкции за 42 000 лв. Най-голямата от тях – в размер от 10 000 лв., е на пловдивска фирма за перилни и почистващи материали, която е нарушила изискванията за начина на съхранение на опасни химични вещества и смеси и не е представила информация на органите.

Повече от 110 проверки са извършени от експертите на отдел „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ през юли. Дадени са 18 предписания. Съставен е акт на кмета на община Сопот за допускане на нерегламентирано замърсяване в землището на града.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.