вторник, 23 Юли 2019, 17:29
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
10 Авг 2018 16:00 | Новини

Утре се открива ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина

Ловуването се извършва само през деня

Утре се открива ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина
Оцени статията
|

Ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина тази година се открива на 11.08.2018 г., събота.

Птичият лов е атрактивен и много динамичен. Дневната норма за отстрел на един ловец е до 15 пъдпъдъка, а за всички останали: гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина - до 10 броя. Ловуването се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето. Задължително е издаването на писмено разрешение с датата, имената на ловците и на ръководителя на лова,  номерата на ловните билети и членските карти, начина и мястото на ловуване, вида и броя на разрешения за отстрел дивеч.

Забранено е използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, на ловни хрътки, както и на други средства и методи, нормативно недопустими при ловуване.

2757 са новите ловци, успешно издържали изпитите за придобиване право на лов и които за първи път през тази година ще участват в ловните излети. Те са част от над 118-те хиляди ловци, притежаващи членски карти и заверили билетите си  за лов за 2018 година.

Министър Румен Порожанов пожела наслука на новите ловци, успешно издържали изпитите за придобиване право на лов, които за първи път през тази година ще участват в ловните излети.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker