1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Звездна селекция за успешни фермери!

Звездна селекция за успешни фермери!

Косад Семанс демонстрира портфолиото си от царевица, слънчоглед и сорго на парти край с. Паскалево

Звездна селекция представи фирма Косад Семанс на полето край с. Паскалево. За поредна година на мащабната платформа се събраха стопани от цяла Североизточна България, за да се запознаят с актуалните предложения от продуктовата листа на френската компания. Домакин на фермерския празник отново беше Живко Василев от БИО ООД.

Посетителите видяха отлично изведени посеви с царевица, слънчоглед и сорго. Царицата на полето за пореден път ще докаже възможностите си, коментира Александър Костов, мениджър Ключови клиенти в компанията.

25 хибрида бяха представени на полето край Паскалево, след тях 7 нови. Предлаганите продукти са с ФАО от 230 до 650. Кампони ФАО 340, Басмати ФАО 380, Валверди ФАО 450, Фондари ФАО 570 са хибриди с много висок потенциал за добив на зърно и отлично отдаване на влагата.

Компанията излиза с качествени предложения за животновъдите. За тях е предназначена комбинацията DUO 460 и DUO 610, както и хибридите Колония и Фондари, които са отличен източник на зелена маса и скорбяла с висока енергийна стойност за качествен фураж. В групите по ранозрелост от 340 до 420 по ФАО Косад Семанс излиза със силни хибриди с отлични качества.

При слънчогледа за поредна година компанията предлага  нови продукти. Един от тях е Акажу от технологията Клиърфийлд, на който се възлагат сериозни надежди за високи добиви. Това е ранен хибрид, устойчив на синя китка.

На полето гостите на звездното парти видяха още утвърдените Марбелия, Фушия, Кларика. Хибридът Европа е от технологията Клиърфийлд плюс. Отличава се с добър начален старт, толерантен на икономически важните болести. Подходящ е за различни почвено-климатични условия. Най-новият хибрид на Косад Семанс е трибенурон-устойчив продукт, с много добра устойчивост на синя китка и висока добивност.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.