1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Екофол – с поглед към есенната кампания

Екофол – с поглед към есенната кампания

Амино Експерт ПРОТЕКТ и Амино Експерт СТАРТ – ранни грижи за пшеницата и рапицата

Край село Паскалево, по време на мащабната платформа Звездна селекция, българската компания Екофол АД показа действието на биостимулаторите от серията Амино Експерт при пролетни култури. Присъстващите земеделски стопани разгледаха посевите със слънчоглед и царевица. След това акцент по време на презентацията беше поставен върху предстоящата есенна кампания и грижите за житните култури и рапицата.

Третирането на семената с растежен стимулатор Амино Експерт Старт ще осигури енергия за равномерно поникване и изравнени посеви, подчерта Татяна Михайлова, изпълнителен директор на Екофол АД. Това съответно ще гарантира надмощие над плевелите. Изминалият сезон 2017/2018 показа, че всяка помощ за поникването и вкореняването на културите е много важна. Ранните грижи за есенниците са с много добра възвръщаемост. Амино Експерт Старт е сигурност при несигурните условия през есента при пшеницата, категорична беше г-жа Михайлова, тъй като стартът при есенниците е много важен за по-нататъшния добив.

Рапицата е култура, при която всяка година има проблеми в развитието й.
Комплексният биостимулатор Амино Експерт Протект е специалната грижа при посеви в начални фази на развитие и дава отличен резултат при младите рапици и пшеници.

Продуктът гарантира добро вкореняване, залагане на възела при братене на житните култури, не допуска появата на дефицити при рапицата. При маслодайната култура имаме още една възможност за въздействие и това е чрез Цинак плюс Бор, уточни г-жа Михайлова. Така пренасочваме енергията на развитие към кореновата система, за да не прерасне растението, да се вкорени по-добре и по-малко да измръзне. Нашият опит показва, че Цинак плюс Бор много добре се съчетава с фунгицидите с регулаторно действие, коментира още г-жа Михайлова.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.