1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над западната половина на страната, а след обяд на отделни места и в източната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

Днес над западната половина на страната, а след обяд на отделни места и в източната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

Максималните температури ще са от около 23° в западните райони, до 33° в източните

Днес над западната половина на страната, а след обяд на отделни места и в източната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в западните и планинските райони явленията ще са интензивни. Вятърът ще е до умерен: в Западна България от северозапад с който ще нахлуе по-хладен въздух, а в източните райони ще бъде североизток. Максималните температури ще са от около 23° в западните райони, до 33° в източните, за София около 23°. Атмосферното налягане в сутрешните часове е по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, главно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно по Южното Черноморие ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е около 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 27.08.2018 слънцето ще изгрее в 06:47 часа и ще залезе в 20:08 часа. Продължителност на деня 13:21 часа.

На 27.08.2018 луната ще изгрее в 20:56 часа и ще залезе в 07:23 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: пълнолуние.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.