1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Панаири
  4. Фемерски пазар с български розови домати

Фемерски пазар с български розови домати

Фемерски пазар с български розови домати, уникални по вкус български млечни продукти и програма с автентични народни песни и танци ще очакват в събота, 8 септември, от 10:30 часа гостите и жителите на София по време на Фестивала на розовия домат в Княжеската градина, срещу Софийския университет.

Освен розовия домат, символ на плодородната българска земя, гостуващите фермери, партньори на МЕТРО в програмата „Отгледано с грижа в България“, ще предложат сочния и сладък лук от село Реселец, боб от село Смилян, сладко от горски плодове от Родопите, както и разнообразие от българско овче и козе сирене, осигурено от  Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

В съботния ден фестивалът ще предложи много томболи за участниците, кулинарни предизвикателства от главния готвач на МЕТРО Академия шеф Юри Велев, уникалното замразено с течен азот гаспачо на шеф Ради Стамболов и безалкохолни коктейли Върджин Мери.

Сред гостите на фестивала ще бъде шеф Андре Токев, посветил 30 години от професионалната си кариера на издирването и запазването на автентични български ястия и традиционни рецепти, състезателката по ултра маратон Антония Григорова, а специален гост ще бъде министърът на икономиката Емил Караниколов.

Фронтмени на фолклорната програма са виртуозите от „Виво Монтана“, заедно с 10 танцови групи, лауреати в националните фестивали „Хоро се вие извива“, които ще поведат и най-дългото доматено хоро в историята на България. Предстоят още работилници и майсторски класове по народни танци с екипа от хореографи и артисти на „Таратанци“, които ще приключат с надиграване на участниците на самата сцена.

Със свой информационен щанд ще присъства и фондация "Нана Гладуиш - Една от 8", осигуряваща напълно безплатно - практическа, информационна и емоционална подкрепа на жени с рак на гърдата и техните близки, за чиято кауза МЕТРО отделя 5% от продажбата на български розови домати.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.