1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Приятен уикенд с програмата на АГРО ТВ!

Приятен уикенд с програмата на АГРО ТВ!

Бъдете информирани, докато си почивате

Домашните прасета от категорията заден двор е по-добре да бъдат заклани, напомнят от Българската агенция по безопасност на храните. Горещата тема е в центъра на поредното издание на предаването „Земеделие на фокус“. В ситуация на зараза, най-важно е да бъде чута думата на експертите. Бъдете пред екраните тази събота – 8 септември, от 06:40 ч. или гледайте онлайн излъчването на www.agrotv.bg.

 В предаването АГРОФОРУМ в 07:30 ч. ще видите: богатството на плодове и зеленчуци на Югоизтока чака своя път до пазара. Заболяването тимпания – при кои селскостопански животни се среща? И още: Този месец акцентът е есенната сеитба на рапицата, а на преден план излиза изборът на точния хибрид. 

В по-късните часове на съботния ден по АГРО ТВ може да гледате Обзор на най-важните теми от изминалата седмица: породата източнобалканска свиня е застрашена от изчезване заради африканската чума. Производството на зеленчуци у нас е намалено. И още - стартира онлайн платформа за еврофинансиране.

В Aгротемата в съботния ден ще видите: билките, наричани още лечебни растения са едно от природните богатства на България. Страната ни е единствената държава в ЕС, която има Закон за лечебните растения с две наредби към него.

В неделя – 02 септември, в 18:00 ч., Ваня Манолова, автор на предаването „Говори България“, ни разказва за мурсалския чай, бабините зъби, водната леща, дебелеца,златният корен – ще ги видите. Само се огледайте - излезете ли на зелено. Ще се окаже, че сте сред аптека и стъпвате върху здраве. И много важно – как изхвърлянето на храна  ни се се връща с „разболените“ лекарства.



 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.