1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд

Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд

Акценти в програмата

Поредното издание на предаването „Земеделие на фокус“ този път е необичайно. Анета Божидарова продължава да работи по темата за съдбата на българското село. Събеседници по темата са Жени Калканджиева, актрисата Мария Сапунджиева и 19-годишната студентка по право Бояна Ацева, която спечели титлата „Царица на виното - Старосел 2018“. Бъдете пред екраните тази събота – 14 септември, от 06:40 ч. или гледайте онлайн излъчването на www.agrotv.bg .

В предаването АГРОФОРУМ в 07:30 часа ще ви разкажем за стартиралата в Луковит подписка за пълна забрана на употребата на растителни мазнини в млякото и млечните продукти в България. Още в предаването: фестивал на розовия домат в София, обеззаразяването на семената преди есенната сеитба е сигурна стъпка към отличен старт и добри резултати при производството на пшеница и ечемик.

В по-късните часове на съботния ден по АГРО ТВ може да гледате Обзор на най-важните теми от изминалата седмица: по-голям бюджет за земеделците по линия на директните плащания през следващия програмен период; „Движение Антимафия“ иска реорганизация на ветеринарномедицинската дейност. И още - Промени в Наредба 26, модуларната ставка – без решение.

Темите на коментарите през този уикенд са неплатените и недекларирани данъци на 50 000 земеделските производители и предстоящото премахване на ограничението по Наредба № 26 да се продава собствено произведеното мляко и млечни продукти само в една и съседна на нея общини.

В агротемата Мирела Спасова разказва защо не е постигнат консенсус за модуларната ставка по обвързаната подкрепа и какви са позициите на различните браншови организации в сектора. Неделната агротема е посветена на съвременните технологии в животновъдството.

В неделя – 16 септември, в 18.00 ч в предаването „Говори България“ Ваня Манолова показва багри, красоти, гозби от Източните Родопи, но и изчезващи села в района.

Какви са очакванията на агробизнеса за бързото решаване на неотложни проблеми – обзор с участието на агрожурналисти – гледайте предаването „Брюксел в превод“ в 20:30 ч. с водещ Валентина Спасова.

Предаването „Ние, зърнопроизводителите“ в неделя в 20:00 ч гостува на земеделците в Добричко.

Приятен уикенд с АГРО ТВ!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.