1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Откриха СТЕКСПО 2018

Откриха СТЕКСПО 2018

Изложението за месодайно говедовъдство събра стотици хора от сектора

Заместник-министърът на земеделието д-р Янко Иванов откри форума с думите, че месодайният сектор е ключов за развитието на животновъдството у нас. Сред официалните гости бяха още кметът на Сливен Стефан Радев и Рангел Матански от Фермерско мляко ООД. Председателят на АРМПГБ Стоян Чуканов съобщи, че броят на чистокръвните месодайни породи расте. Животните вече са изцяло български, родени у нас. По думите му преди години сме говорили за качествени животни, но основно внесени от Европа. Днес вече можем да се похвалим с български високопродуктивни говеда от породите Абердийн Ангус, Лимузин, Херефорд и Гаскон. Празникът продължава с Конкурс да най-добро животно Абердийн Ангус.

Програма на събитието

10:00 - 10:30 Откриване на СТЕКСПО 2018

10:30 - 13:00 Лекционни панели:
“Агрономия и Технологии за месодайни ферми”.
Лектори: Агритоп, Оптиком, HL - TopMix

11:00 - 15:00 Уъркшоп
“Клипинг - подготовка на изложбени животни”.
Лектори и демонстратори: АРМПГБ

13:00 Обяд с Ути Бъчваров

13:30 - 15:00 Лекционни панели:
“Ветеринарен мениджмънт, Хранене и Икономически аспекти
на отглеждането на месодайни говеда”.
Лектори: Сева Анимал

15:00 - 16:00 Конкурс
“Национален конкурс Ангус” - главен съдия: Тодор Арбов - международен експерт.

16:00 - 17:00 Лекционни панели:
“Съвременни стратегии за постигане на генетичен и
икономически напредък в месодайните ферми - Геномна
оценка и употреба на сексиран семенен материал”.
Лектори: Геномика и ST Genetics.

17:30 - 20:00 Обучение със забавление:
“Кратък грил курс - обучение по приготвяне на говеждо” и
концерт на група “DIMI Evergreens”.
Лектори: Кулинарна Академия.

Агро ТВ е генерален медиен партньор на СТЕКСПО 2018. Следете програмата ни и онлайн-платформите за всичко най-ново от събитието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.