1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фермер Раковски Експо 2018 се открива в събота

Фермер Раковски Експо 2018 се открива в събота

Иновации в животновъдството е фокусът на събитието

Иновации в животновъдството е фокусът на второто издание на изложението „Фермер Експо Раковски 2018“, което ще се проведе на 13 октомври 2018 г. и се организира от Организацията на производители „Фермерско мляко“, Министерство на земеделието, храните и горите, евродепутат Владимир Уручев, община Раковски и Институт за агростратегии и иновации.

За първи път участниците и посетителите на изложението ще имат възможността да се запознаят с примери за иновации и да обменят практична информация с представители на Оперативни групи в рамките на Европейско партньорство за иновации за земеделска производителност и устойчивост /ЕПИ-АГРИ/.

Председателят на Институт за агростратегии и иновации Светлана Боянова ще модерира панела на тема „Иновации и дигитализация в земеделието – предизвикателства пред сектор животновъдство в контекста на бъдещата ОСП 2021-2027“, в рамките на „Фермер Експо Раковски 2018“. Еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и евродепутатът Владимир Уручев се очаква да приветстват участниците в конференцията, която цели да обърне внимание на различни аспекти от внедряването на иновации в животновъдния сектор и по-специално дигитализацията по веригата животни – фермери – храни – потребители.

Представителят на EIP-AGRI Service Point към Европейската комисия, Кико Онега ще запознае участниците в конференцията с резултатите от последния доклад на Фокус групата по животновъдство от Европейското партньорство за иновации за земеделска производителност и устойчивост. В програмата е предвидено и представянето на дейността на две оперативни групи от Испания и Франция, които реализират иновативни проекти в сферата на животновъдството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.