1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бъдещето на общата селскостопанска политика на ЕС след 2020 година

Бъдещето на общата селскостопанска политика на ЕС след 2020 година

Ще се състои пресконференция на членовете на Европейския парламент

Днес, 31 октомври 2018 г. от 13:00 ч. в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ № 124) в София ще се състои пресконференция на членовете на Европейския парламент от Комисията по земеделие и развитие на селските райони Чеслав Адам Шекерски, председател (ЕНП, Полша), Владимир Уручев (ЕНП, България) и Момчил Неков (С&Д, България) по повод официалното им посещение в България.

Членовете на Европейския парламент от Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) Чеслав Адам Шекерски, председател на комисията (ЕНП, Полша), Херберт Дорфман (ЕНП, Италия), Владимир Уручев (ЕНП, България), Мария Нойхл (С&Д, Германия), Марк Тарабела (С&Д, Белгия), Момчил Неков (С&Д, България), Лидия Сенра Родригес (ЕОЛ/СЗЛ, Испания) и Жак Коломбие (ЕНС, Франция) ще бъдат на официално посещение в България между 29 и 31 октомври.

Работната им програмата включва срещи с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, със секторни експерти от министерството, с неправителствени организации от земеделския сектор, с председателя на ресорната комисия в Народното събрание Десислава Танова и български депутати. Евродепутатите също така ще се запознаят с различни традиционни за България производства – дестилация на розово масло и масло от лавандула, биологично производство на плодове и зеленчуци, пчеларство, както и ще имат възможност да дегустират български вина.

Целта на работното посещение е да даде възможност на членовете на Комисията по земеделие и развитие на селските райони да се запознаят с опита и предизвикателствата, които срещат българските власти, производители и заинтересовани организации във връзка с изпълнението на общата селскостопанска политика на ЕС, както и техните позиции и предложения за бъдещото ѝ развитие след 2020 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.