1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зърнопроизводство на кръстопът

Зърнопроизводство на кръстопът

На 29 и 30 ноември НАЗ организира своя осми агросеминар

За осма поредна година Националната Асоциация на зърнопроизводителите ще проведе своята годишна среща. Двудневният семинар по традиция ще бъде в Гранд хотел Пловдив и ще предложи богата и полезна програма, обединена под мотото „Зърнопроизводство на кръстопът“. След официалното си откриване авторитетният форум ще продължи с връчване на стипендията на НАЗ на името на Иван Генчев Танев на студент от специалността „Растителна защита“, и презентация от страна на асоциацията.

Предвидено е и участие на гостите от Копа-Коджека, след което ще последва дискусия с представители на МЗХГ и ДФЗ по актуални въпроси. Отново силен акцент на събитието ще бъде презентационният панел. В него ще се представят водещите в агросектора фирми: Генералният спонсор на семинара - Агрополихим, както и БАСФ, Corteva Agriscienc, Лебозол, Байер КропСайанс, Екофол, НИК Електроникс, Екодарпол, КВС Агро/Яра.

Специални участия ще имат Институтът за агростратегии и иновации на тема “Иновации в земеделието - имат ли те почва у нас?“и АУ Пловдив с гост-лектор относно стажантски програми. Интересна обещава да е и дискусията за ОСП след 2020 г., в която ще се включат представители на МЗХГ, ЕК и земеделски камари. Нова инициатива на организаторите от НАЗ е подпомагането на музикално-танцови таланти от училища по изкуствата. Традиционни ще бъдат и доброто настроение и празничните вечери, посветени на 12-ата годишнина на Асоциацията и ползотворните партньорства в бранша.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.