четвъртък, 27 Юни 2019, 01:49
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
16 Ное 2018 09:12 | Новини

Да се спрат рекламите за подсладени напитки, насочени към деца и младежи

За това настояват от германска потребителска организация

Да се спрат рекламите за подсладени напитки, насочени към деца и младежи
Снимка: British Heart Foundation
Оцени статията
|

Да се спрат рекламите за подсладени напитки, насочени към деца и младежи. За това настояват от германска потребителска организация.

Според Фуудуоч производителите на подсладени напитки в рекламите и на етикетите си масово използват популярни комиксови герои, за да привличат вниманието на децата. По този начин компаниите саботирали усилията на родители и учители да накарат децата да се хранят по-здравословно.

В отворено писмо до Юлия Кльокнер Фуудуоч призовава федералният министър на земеделието и храните да вземе съответни мерки, за да се спрат подобни реклами. В свое проучване организацията е установила, че повечето напитки, предлагани за деца, съдържат над 8 процента захар.

Прекомерната консумация на подсладени напитки може да доведе до диабет тип 2, както и до други хронични заболявания. Статистиката в Германия показва, че такива напитки се приемат много често от деца от социално слаби семейства. Във Федералната Република 15 процента от децата на възраст между 3 и 17 години са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker