1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд?

Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд?

Акценти в програмата

Модели на земеделието в САЩ и в Иран. Америка е най-големият производител на зърнени култури в света, ислямската държава е родина на шафрана. Две различни гледни точки – хубаво е да знаем повече за света. Не пропускайте „Земеделие на фокус“ - тази събота по Агро ТВ – с Анета Божидарова.

Следва  АГРОФОРУМ. Темите ще събудят любопитството ви: За осма поредна година зърнопроизводителите се събират - по-силни и по - мотивирани за новите предизвикателства в земеделието. И още - пет години успешно партньорство със земеделските производители.

В Седмичния обзор очаквайте – поглед към обвързана подкрепа и бъдещата Обща селскостопанска политика. Също - малкият и средният бизнес – с важна роля за икономиката на ЕС.

Агрокоментарът в събота е посветен на алтернативния поминък за бедните райони. А в неделния коментар Валентина Спасова пита: Що е това иновации? Защо все още размишляваме, докато в другите европейски страни те се прилагат ? Не го пропускайте!

В съботната Агротема на Светлозара Димитрова ще ви покажем защо след като отпадна ддс-то върху дарените храни, Българската хранителна банка отчита по-малко дарения.

Тревожна е статистиката в малките населени места у нас. Най-голям брой на обезлюдени села има в областите Габрово и Велико Търново. Как българското село да стане привлекателно? Вижте в неделната АГРОТЕМА.

Предеването "Говори България" с Ваня Манолова тази неделя ще открие шедьоврите на Дебърската школа само на 25 километра от София, в село Богьовци. Повод да бъдат потърсени следите на изчезналото животновъдство в селото и резулатати от "пренаписания "Дневен ред на Софийското поле. Предаването продължава и историческите сюжети от Средногорието и община Стрелча.

Месните породи животни - от усилията да се съхранят допреминаване на определения праг на застрашеност. Какви мерки трябва да се вземат? Гледайте  предаването „Брюксел в превод“ с водещ Валентина Спасова.

Приятен уикенд с АГРО ТВ! 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.