1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ стартира системата за електронни услуги с данни по мярка 10 и 11 от ПРСР 2014-2020

ДФЗ стартира системата за електронни услуги с данни по мярка 10 и 11 от ПРСР 2014-2020

Бенефициентите могат да проверят състоянието на парцелите, пчелините и животните, както и данните от ИАСРЖ

Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФ „Земеделие“ започна да функционира. Чрез нея земеделските стопани могат да проследят данните от извършените проверки на външни институции. Първата публикувана информация в системата е за кандидатите по мярка 10 „Агроекология и климат” и мярка 11 „Биологично земеделие” от ПРСР 2014-2020. Бенефициентите могат да проверят състоянието на парцелите, пчелините и животните, както и данните от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Дирекциите на Националните паркове за Кампания 2018.

Данните са налични в Системата за електронни услуги на ДФ „Земеделие“, която е достъпна след регистрация на индивидуален потребител. Ако кандидатът няма създаден профил е необходимо да подаде заявка за регистрация на потребител чрез линка под полето за „Идентификация на потребител“ (Фиг. 1). След подаване на заявката следва да се яви в Областна дирекция на ДФЗ – РА, за да се идентифицира и достъпът му да бъде активиран.

При установяване на разминавания в данните, кандидатите могат да се обръщат към: контролиращото лице, с което имат сключен договор, дирекцията на съответния национален парк, който им е издал разрешителното за паша или към ИАСРЖ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.