1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Швейцарски раклет и българско греяно био вино на фестивала пред МЗХГ

Швейцарски раклет и българско греяно био вино на фестивала пред МЗХГ

На Коледното издание ще научите и как да си направите коледни играчки от пчелен восък

Коледното издание на фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще стопли посетителите с швейцарски раклет и българско греяно био вино по страсбургска рецепта. Най-добрият момент за това ще е между 11 и 14:30 часа. Специален гост за раклета ще е Симеон Боршуков, а био виното е от Албена Симеонова. Мястото на събитието е отново пред сградата на МЗХГ на 19 ноември 2018 г.

В традиционното време за демонстрации от 12 часа ще бъдат представени пчелни продукти и как да си направите коледни играчки от пчелен восък.

Ще бъдат представени сирена, кашкавали, печена тиква, орехи и лешници, няколко вида занаятчийски хляб с квас, домашни яйца, сладка, разядки, сушени плодове , био гъби шийтаке (отгледани на дъбови трупи), чай, мед, сокове…. Всичко, което ви трябва за трапезата в идващите празнични дни. Посетитеилте ще могат да си закупят и живи зелени елхички.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието храните и горите. Организатор на събитието е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.