1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Берлин започва най-голямото селскостопанско изложение в света

В Берлин започва най-голямото селскостопанско изложение в света

Страна-партньор за пръв път е Финландия

На 18 януари в Берлин започва 84-тото издание на най-голямото селскостопанско изложение в света. Тази година то ще продължи до 27 януари, а за участие са се записали повече от 1700 изложители от 65 държави. Очакват се над 400 хиляди посетители.

Страна-партньор за пръв път е Финландия, която има собствена изложбена зала, в която ще представи националните си специалитети под мотото "Поздрави от дивата природа".

В центъра на вниманието, както винаги, са кулинарни изкушения от цял свят, многообразието на селското стопанство и красотата на градинарското изкуство. Изложението е магнит и за политиката, то ще бъде посетено от около 200 германски и чуждестранни министри и правителствени ръководители.

Основна тема в теоретичната програма е цифровизацията на земеделието. На нея е посветена и международната конференция "Глобален форум за селско стопанство и прехрана", която ще се състои между 17 и 19 януари. В рамките на конференцията за 12-ти път ще има среща на аграрни министри от цял свят, на която се очакват 70 министри.

Една от най-интересните за посетителите зали несъмнено е тази, в която е пресъздадена истинска ферма. Заради африканската чума тази година няма да има свине, а заради хигиенни изисквания няма да има и млечни крави. Затова пък ще бъдат показани различни породи коне, овце и кози. Посетителите ще видят и най-новите модели селскостопанска техника.

България ще вземе участие в събитието със собствен щанд за 30-ти път.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.