1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Увеличено производство на свинско месо в Европейския съюз

Увеличено производство на свинско месо в Европейския съюз

Испания е една от държавите с най-голям ръст

Увеличено производство на свинско месо в Европейския съюз с 2 процента и половина до близо 18 милиона тона. Това сочат данните на Евростат.

Над 190 милиона свине са заклани в Европейския съюз през първите 9 месеца на миналата година. Това са около 3 милиона повече в сравнение със същия период на 2017-та. Увеличеното производство през миналата година е компенсирало изцяло спада, регистриран през първите 9 месеца на 2017-та, поясняват от Евростат.

Според данните на статистиката ръст на кланичното тегло има в 19 държави от Европейския съюз. В две страни няма промяна, а в останалите е отчетен лек спад. От големите производители с по-малки количества са Италия и Германия. Във Федералната Република за периода от януари до септември са заклани малко над 42 милиона животни, с 1 милион по-малко, отколкото през предходния период.

Испания е една от държавите с най-голям ръст на производството. Заради нарасналото търсене на свинско в страната, към кланиците са предадени около 39 милиона свине, което е с близо 5 процента повече. Месопроизводството се е увеличило с около 6 на сто.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.