1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Какво мляко предпочитат британците?

Какво мляко предпочитат британците?

Тенденциите се очертават в зависимост от познанията в сектора на селското стопанство

Какво мляко предпочитат британците и какви са очакванията им за начина на производство? На тези въпроси е посветена анкета, проведена от английското специализирано списание.


В проучването са участвали 2000 души, помолени да подредят 17 фактора, свързани с млякото, според личните си приоритети. Отговорите не дават предимство на някой от тези признаци, но се очертават определени тенденции.

19 процента от анкетираните купуват предимно мляко от локално производство и настояват фермерите да получават справедливо заплащане. Това са хора предимно от селските райони, които разполагат с най-много знания в сектора на селското стопанство.

18 на сто смятат, че на първо място е хуманното отношение към кравите. Тези участници в по-голямата си част са с висше или полувисше образование.

За 17 процента от запитаните не е важно откъде идва млякото, което консумират. Това са жителите на по-големи градове, които показват най-малко знания за начина на производство, но са убедени, че са много добре информирани.

Повечето вегетарианци и вегани, включени в изследването, настояват телетата да остават по-дълго време при майките си и животните да прекарват повече време на паша. Тъй като веганите не консумират млечни продукти, те нямат претенции относно начина на производство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.