1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. С HiCorn CS печалбата при производство на зърно е гарантирана!

С HiCorn CS печалбата при производство на зърно е гарантирана!

Иновативна концепция, насочена към производителите на царевица за зърно

Нуждите на земеделските стопани са в основата на изследователската работа на Косад Семанс. Всички усилия са насочени да се осигури висока производителност, много добро съотношение добив/ранозрелост, рандеман и икономическа ефективност при отлични качествени показатели. Вдъхновени от изискванията на фермерите, както и от генетичните спецификации и изисквания на царевицата като култура селекционерите в компанията създадоха единствения по рода си продукт - HiCorn CS ФАО 350. Иновативна концепция, насочена към производителите на царевица за зърно - интензивен продукт с изключителен потенциал за добив.

HiCorn CS  - П0 - ДОБРАТА РЕКОЛТА

С този високоефективен продукт Косад Семанс се изстреля на ново ниво от развитието си. Стратегията - Дестинация 2025 година, съчетава в себе си мнго иновации, плод на високотехнологичната изследователска дейсност на концерна. Всичко това цели по-висока реколта и съответно по-голяма рентабилност за фермерите.

В концепцията са включени два хибрида, с различен генетичен произход, но с близък период на цъфтеж, сходни по ранозрелост, с висок потенциал на добив и абсолютно съвместими помежду си. След години на изпитвания и технически оценки в над 25 изпитвателни пункта в Източна Европа и наблюдения в различни агро-технически и климатични условия, измежду десетки комбинации от хибриди, селекционерския екип на френската компания постигна перфектната симбиоза между два хибрида.

Две е повече от едно

Това, което получава всеки фермер, използвайки HiCorn CS е по-голяма сигурност на полето и гарантиране на добива дори и при неблагоприятни условия. Как се постига това? Перфектната комбинация на хибриди и разликата във вегетацията между тях осигуряват по-продължителен период на цъфтеж и опрашване и по-ефективно оплождане и озърняване на кочана. Дори и при неблагоприятни условия – високи температури и ниска въздушна влажност по време на цъфтеж се минимизира риска от намаляване  на жизнеспособността на полена и последваща загуба вследствие на лошото опрашване. От друга страна в края на цикъла двата хибрида узряват в синхрон и отдават влагата бързо. Проведените опити показват, че резултатите при производството на HiCorn CS остават стабилни в различните години и при различни условия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.