1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Очаква ни слънчев понеделник

Очаква ни слънчев понеделник

Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°

Днес ще преобладава слънчево време, но преди обяд на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, но през деня ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°. През нощта срещу вторник, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и на много места от запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. Атмосферното налягане значително ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността ще се увеличава и ще е значителна. До вечерта ще се задържи без валеж. Ще духа умерен до силен югозападен вятър и с него дневните температури още малко ще се повишат; максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-късно през деня от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 13°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

На 11.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:30 часа и ще залезе в 17:51 часа. Продължителност на деня 10:21 часа.

На 11.02.2019 луната ще изгрее в 10:47 часа и ще залезе в - часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: първа четвърт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.