1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Масови проверки на територията на РДГ - Пловдив

Масови проверки на територията на РДГ - Пловдив

Съставени са 7 акта за установени нарушения на Закона за горите

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите Пловдив съвместно с органите на МВР и екипи от Сектор „Специализирани полицейски сили” Пловдив, са извършили масирани проверки по спазване разпоредбите на Закона за горите. Акцията е проведена на територията на с. Йоаким Груево, гр. Стамболийски, с. Куртово конаре и с. Триводици – община Стамболийски, с. Долна махала, с. Бегово, с. Дълго поле – Община Калояново, с. Христо Даново – Община Карлово. Проверени са 123 частни имота. Съставени са 7 акта за установени нарушения на Закона за горите за съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина.

През изминалата седмица са установени още две нарушения за транспортиране и съхранение на незаконно добита дървесина.

Задържани са общо 26 куб. м дърва за огрев от дъб, бук, бряст, топола и върба, както и едно полуремарке. Преписките са изпратени в Районна прокуратура.

В землището на с. Отец Паисиево, Община Калояново е констатирана незаконна сеч от неизвестен извършител в гори частна собственост. Пъновете на отсечените дървета са измерени и маркирани с червена боя. Преписката е изпратена до органите на МВР за разследване и установяване на извършителя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.