1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ИАОС с тридневна акция за събиране на опасни отпадъци

ИАОС с тридневна акция за събиране на опасни отпадъци

И през 2019 г. ще се осъществява приемане на опасни отпадъци на 21 мобилни пункта

Общо 64 кг стари тонер касети, лекарства с изтекъл срок на годност и домакински препарати и химикали бяха предадени днес от ИАОС. Те са събрани след тридневна кампания по събиране на опасни отпадъци на агенцията. Традиционно ИАОС провежда акции за събиране на опасни отпадъци като част от ангажиментите за повишаване на обществената информираност и насърчаване на участието в дейности по опазване на околната среда. През 2018г. бяха  събрани и предадени около 50 кг опасни отпадъци и 28 кг стари батерии.

 

Отпадъците са предадени на „БалБок Инженеринг“ АД. Кампанията на Столична община за събиране на опасни отпадъци стартира в края на януари в Нови Искър и кв. „Челопечене“ (Кремиковци). И през 2019 г. ще се осъществява приемане на опасни отпадъци на 21 мобилни пункта, както и три тридневни кампании през април, юни и октомври.  

 

Новият график на мобилния събирателен пункт за отделните райони на София може да бъде изтеглен от интернет страниците на „БалБок Инженеринг“ АД, Столична община и Столичен инспекторат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.