1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Един от най-внушителните щандове на Агра 2019 е този на Corteva Agriscience

Един от най-внушителните щандове на Агра 2019 е този на Corteva Agriscience

Компанията предлага пълно портфолио от продукти за нуждите на българските земеделци

Силно участите на Corteva Agriscience на Международното изложение Агра 2019. Компанията предлага пълно портфолио от продукти за нуждите на българските земеделци - от препарати за растителна защита, семена и се стигне до технoлогиите на бъдещето.

Как да опазим пшеницата през пролетния сезон - съветът на агрономите. Това което е необходимо за опазване на културата от плевели е приложение на Дерби Супер, доказал се хербицид, съобразно своите конкуренти на пазара и широкия прозорец на употреба. Прилага се  от втори лист до втори стъблен възел. Активното вещество аминопиралид е единственото с различен механизъм на действие. Причинява некрози и загиване на плевелите. Флорасулам потиска синтеза и действието на растителния ензим ацетохидроксиацид. Няколко часа след третирането растежът на чувствителните плевели се преустановява.

Въпросът е как да се справим с цялата гама проблематични плевели - див овес, райграс, власатка и овсига. Такава възможност е Корело Дуо, селективен системен хербицид, съдържащ в себе си две активни вещества, пироксулам и флорасулам, които инхибират синтеза на ацетолактат.

Автор: Диана Александрова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.