1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. С Яра управлението на фермата е по-лесно

С Яра управлението на фермата е по-лесно

Компанията дава решения за увеличение на печалбата

„Вярваме в бъдещето и развитието на пазара за Източна Европа, както и в България. Работим с най-иновативните земеделци, които са образовани и искат да надградят печалбата си, да се възползват от дигиталните възможности на съвремието“, заяви на специална пресконференция, провела се по време на Международното изложение Агра 2019 в Пловдив, Едуард Максимов, мениджър направление Дигитално земеделие на Яра за Източна Европа.

Комбинирайки познанията на Яра в областта на храненето на растенията с широкото портфолио от продукти и услуги, които предлага в сферата на прецизното земеделие и управлението на земеделските стопанства, компанията се е превърнала в уникална платформа, символ на устойчиви решения за увеличаване на печалбата на всеки един фермер.

Агро Офис – първата стъпка в прецизното земеделие

Яра несъмнено излиза извън стандартните технологии, постоянно гради и се развива. Софтуерната система Агро Офис е създадена специално да облекчи работата на зърнопроизводителите. Тя се състои от различни продукти, които могат да работят както поотделно, така и в единна система. Тя помага в посока управление и оптимизиране на всички поземлени отношения на фермерите, блокове и имоти. Именно това редуцира в пъти работния процес, времето за справки и изчисления, изплащане на ренти, изчисляване на субсидии и абсолютно всичко, което се случва в земеделското стопанство, подчерта Владимир Николов, директор продажби и маркетинг в Яра България.

N-Sensor - еталон за прецизно земеделие

Много стопанства у нас вече активно използват нова стратегия за хранене на растенията чрез Yara N-Sensor – специализиран сензор за променлива норма на торене. По този начин внасянето на азотни торове е според състоянието на растенията в различните зони на полето. Чрез N-Sensor в реално време се измерва нуждата на растенията от азот и се управлява нормата, с която торачката тори. За да бъде подобрена технологията, е създадена сателитната платформа At Farm, за да може да бъде преработена информацията, която се получава от сателитните снимки. At Farm дава възможност за проследяване на биомасата.

И при At Farm, като софтуерна платформа, и при N-Sensor, като хардуерен продукт, ползите са едни и същи - унифициране на посева, механизираните операции са по-лесни, а добивът се повишава от 3 до 7%.

Едуард Максимов специално благодари именно на тези земеделци с напредничаво мислене. Той ги нарече лидери, визионери, технологични новатори, който гледат в бъдещето с Яра.

Автор: Диана Александрова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.