1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Секторът на плодовете и зеленчуците у нас се развива с бързи темпове

Секторът на плодовете и зеленчуците у нас се развива с бързи темпове

Повече по темата - в предаването АГРОФОРУМ

Започваме с една положителна тенденция - през миналата продажбите на български плодове и зеленчуци са нараснали с близо 50 на сто. Това стана ясно на форум в Пловдив, който срещна производители с големите търговски вериги в страната, български и международни търговци, преработватели, както и с доставчици на технологии и услуги от градината до щанда.

Със сигурност вече сте направили избор на хибриди при царевицата и слънчогледа. В зависимост от проблемите на различните полета и региони, ще приложите различни технологии. Кои са най-новите разработки при тях и на какво обръщат внимание агрономите през този сезон.

Качествената растителна защита и доброто подхранване на културите – това са две основни стъпки за гарантиран добив. Най-актуалните решения в тази посока за 2019 година бяха представени на агроизложението в Пловдив. Конкурентни идеи представиха и български компании.

Как да произвеждате повече продукция с по-малко ресурси. Едно предизвикателство за фермерите по целия свят. Сега ще разберем какви са възможните решения.

Предизвикателствата в земеделското производство у нас не са никак малко. Това налага агрофирмите да адаптират своите стратегии така, че да се извлича максимумът от културите. Какви са тенденциите при основните пролетни култури - царевица и слънчоглед през тази година и какви са изискванията на пазара?

Конкурентна ли е българската селекция на вносната по устойчивости и добивност. Печелят или губят по площи у нас българските сортове и хибриди е каква е тенденцията в следващите години.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.